Реномираното бизнес издание World Finance: Химимпорт е двигател на финансовия растеж в България

Геополитическата несигурност подкопа отчасти икономическия растеж на България през последните години. Независимо от това, много са нещата, за които частният бизнес може да бъде оптимистичен. Сред тях е публичният холдинг „Химимпорт“ – това отбелязва в мартенския си брой реномираното английско издание World Finance.

Журналисти от авторитетното бизнес издание разговаряха с изпълнителния директор на „Химимпорт“ Иво Каменов относно състоянието на капиталовия пазар и икономиката в България и Югоизточна Европа. В специално интервю за списанието той очерта кои са приоритетите в дългосрочната стратегия на публичния холдинг, както и каква е формулата за успех на компанията.

 „Инвестициите в човешки ресурси и know-how е ключово за създаването на устойчив бизнес модел - много бизнеси подцениха това през годините и сега изпитват големи трудности. В „Химимпорт“ осъзнаваме колко важна е устойчивостта“, заяви изпълнителният директор и член на Управителния съвет на публичния холдинг Иво Каменов пред World Finance.

Той обясни, че стремежът на компанията е във всеки един сегмент от бизнеса си да предложи пълният спектър от услуги, с което да осигури на Химимпорт конкурентно предимство на пазара.

 „Дългосрочната ни стратегия за развитие включва стратегически джойнт-венчъри с големи международни компании в отделните сектори, създаване на франчайз партньорства с водещи международни марки, управление и поддържане на стабилни и устойчиви парични потоци и подобряване на качеството на живот за хората в България“ – каза още Иво Каменов.

Цялото му интервю може да прочетете тук: https://www.worldfinance.com/wealth-management/chimimport-is-driving-economic-development-in-bulgaria-heres-how