Седем компании от портфейла на “"„Химимпорт” бяха обявени за топ работодатели в България

Публичният холдинг и компаниите от портфолиото му получиха поредно признание в класацията „Водещи работодатели в България” за 2019 година на ICAP Bulgaria

Общо седем компании от портфолиото на публичния холдинг „Химимпорт” са сред най-предпочитаните работодатели в България. Това стана ясно от поредното престижно бизнес издание на ICAP Bulgaria за 2019 - „Водещи работодатели в България”. Класацията на ICAP Bulgaria отличава 500-те най-престижни и успешни компании, които осигуряват най-голям брой работни места, лидери са по приходи, по печалба EBITDA и от основаването си досега са успели да изградят традиции и добри практики на пазара.

Сред водещите работодатели от портфолиото на „Химимпорт” е Централна Кооперативна Банка. Тя е създадена през 1991 година и към момента в нея работят близо 2 200 души. Това печели на банката място сред първите 40 най-добри. В класацията “Водещи работодатели в България” Централна Кооперативна Банка заема водещото 33-то място сред всички 500 компании в класацията.

На 70-та позиция е друго дружество, което през годините също печели признание след признание. „Луфтханза Техник София” осигурява 1 162 работни места и за 2018 година отбелязва близо 6-процентен ръст в приходите на компанията. 

Отново в сферата на авиацията като водещ работодател е отличен и националният превозвач „България Ер”, който е класиран на 390-то място. Авиокомпанията, която е част от портфолиото на „Химимпорт”, три поредни години е сочена и като един от нaй-пpeдпoчитaнитe paбoтoдaтeли oт бългapcĸитe cтyдeнти ĸъм 2019 г. от eдинcтвeния пo poдa cи y нac ранкинг c имeтo Grаduаtе Ѕurvеу, ĸоятo ce пpoвeждa oт ТоТhеТор Аgеnсу.

Класацията на ICAP Bulgaria отличава и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД като един от водещите работодатели в България. Дружеството е позиционирано на 163-то място сред всички 500 други. За 2018 година в него работят близо 800 души, а регистрираните приходи са в размер на 132 450 000 лв. Финансовата печалба по EBITDA се равнява на 77 398 000 лв.

Очаквано сред водещите работодатели в България се класира и застрахователно акционерно дружество „Армеец”. С дългогодишната си история, професионално отношение и качествени услуги ЗАД „Армеец” си печели 261-во място в ранкинга на ICAP за 2019 година. Сред най-добрите работодатели от портфейла на „Химимпорт” са още ПОАД „ЦКБ-Сила” (425-ро място) и Суиспорт България (441-то място).