TOP 100 на See News отличи две дружества от портфейла на „Химимпорт" сред най-големите в Югоизточна Европа

Две от знаковите дружества от портфейла на публичния холдинг „Химимпорт" бяха отличени в класацията на най-големите компании в Югоизточна Европа в тазгодишното издание TOP 100 на See News. Всяка година класацията публикува списък на най-успешните и печеливши компании, като в специални ранкинги се подреждат и банковите и застрахователни дружества.

В изданието за 2020 година Централна Кооперативна Банка и ЗАД „Армеец" отново заемат водещи позиции в своите сектори и сред водещите в региона. Застрахователното дружество „Армеец" заема 24-о място в Югоизточна Европа. За 2019 година компанята бележи а брутен премиен доход от 113.7 милиона евро, което в проценти се равнява на положителна промяна на годишна база от 6.89% по същия показател.

По отношение на банките, Централна Кооперативна Банка е класирана на 31-о място сред всички банки в региона, с обща сума на активите си от 3 122 милиона евро за 2019 година. На база годишна промяна се отчита ръст по същия показател от 8.68%. С тези резултати банката се класира сред най-успешните в региона и продължава да е и сред най-предпочитаните на българския пазар.