ЦКБ с две отличия за банка – инвестиционен посредник за 2023 от БФБ

Централна Кооперативна Банка АД получи две отличия от Българската фондове борса за своята дейност през 2023 г. Това се случи на 23-ата церемония по връчването на Годишните награди на БФБ, която се проведе на 15 януари 2024 г. в гр. София. За трета поредна година банката получава награда от институцията.

На официалното събитие БФБ отличи в шест категории най-добре представилите се финансови компании през изминалата година. Церемонията беше официално открита от председателя на Комисията за финансов надзор г-н Бойко Атанасов и г-жа Мария Филипова - зам.-председател на КФН.

В категорията „Инвестиционен посредник с най-висок оборот на пазарите на БФБ през 2023 година“ ЦКБ АД бе удостоена с грамота на престижното трето място. Наградата бе получена от г-жа Теодора Маноилова, главен специалист - брокер във финансовата институция.

Централна Кооперативна Банка АД бе отличена и със специална награда за инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот на пазар MTF BSE INTERNATIONAL на БФБ през 2023 година. От името на банката наградата получи г-н Светослав Патронев, дилър и брокер в ЦКБ АД.

Наградите бяха връчени от Васил Големански – заместник-председател на СД на БФБ и доц. д-р Маню Моравенов – изпълнителен директор на БФБ.