Две компании от портфолиото на „Химимпорт“ изгряват сред 300-те най-печеливши компании за 2017 година

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е в топ 30 на дружествата с най-висока оперативна печалба

През 2017 г. „Луфтханза Техник София“ стана най-голямата база на компанията в Европа

Възходът на публичния холдинг „Химимпорт“ и компаниите от портфолиото му продължава и през 2017 година. Холдингът си печели нови места както на националния, така и на международния пазар, утвърждавайки се като един от най-стабилните бизнес партньори. Продължава да затвърждава и досегашните си позиции, като надгражда някои от ключовите си проекти в съответствие с дългосрочната си стратегия за развитие.

През 2017 година голяма част от компаниите от портфейла на „Химимпорт“ са припознати като едни от най-печелившите компании на българския пазар. В годишното издание на престижната класация „Топ 300 на бизнес лидерите в България“ на ICAP са отличени две от най-големите дружества от портфолиото на холдинга – „Луфтханза Техник София“ ООД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Класацията на ICAP е сред най-престижните в България. Всяка година тя подрежда 300-те най-печеливши компании на българския пазар. Сред тях очаквано и по традиция място намират и дружества от публичния холдинг. За 2017 година сред тях са „Луфтханза Техник София“ и „Фрапорт Туин Старт Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Сред всички общо 300 компании дружеството концесионер на летищата във Варна и Бургас – „Фрапорт Туин Старт Еърпорт Мениджмънт“ АД, си печели място в топ 30 на най-печелившите за 2017 година. То заема 24-то място в класацията на ICAP по критерий оперативна печалба (EBITDA).

По-надолу в класацията, отново сред 300-те най-печеливши компании за 2017 година, е и „Луфтханза Техник София“ ООД. Тя се класира на 237-мо място. Същата 2017-ма година, обаче, е и особено знакова за развитието на компанията, защото тогава тя завърши разширяването на базата си за ремонт на самолети на летище София. Така „Луфтханза Техник София“ стана най-голямата база на компанията в Европа.

С откриването на новия хангар базата вече разполага с 8 линии за ремонт на самолети тип Boeing 737 и Airbus 320. По този начин могат да се ремонтират по 8 самолета едновременно.

Заедно с хангара се инвестира и в изграждането на нова офис сграда. На един от етажите й е предвиден за работилница, където да се концентрират интериорните дейности по самолетите.

Цялата класация може да видите тук