Motorworld Group и компании на Химимпорт подписаха споразумение за сътрудничество

Декември 2023 г.

Motorworld Group продължава да разширява международното си портфолио с планове за нов обект в българската столица София. През ноември 2023 г. Motorworld Group подписа споразумение за сътрудничество за новата локация с местните партньори - M Car Premium, Bulgarian Airways Group и M Trucks. Трите компании са част от корпоративната група на Химимпорт с богат опит, както в автомобилния сектор, така и в сектора на недвижимите имоти. Това ги прави идеални партньори за разширяването и за създаването на локацията на Motorworld в София.

С новото си представителство Motorworld Group ще задоволи съществуващото търсене на висококачествени автомобили и свързаните с тях услуги в България. "В България има много страстни колекционери на автомобили, а пазарът е в подем и автомобилите са много важни", обяснява Андреас Дюнкел, основател и главен изпълнителен директор на Motorworld Group. "Голяма част от българското население живее в София и крайните квартали на столицата, така че това ще бъде идеалното място за Motorworld. Очакваме с нетърпение да дадем своя принос към местната и международната автомобилна култура с нашия нов обект и изключително силни партньори."

Motorworld България: шоуруми, практически семинари и места за провеждане на събития

Новото място обещава да разшири гамата от ексклузивни автомобили и услуги и ще бъде съкровищница за автомобилните ентусиасти. Както и в други градове, Motorworld е предвидил съживяването на индустриален терен с много чар и потенциал за настаняване на дилърски салони, работилници и други услуги, свързани с авомобилната индустрия. Част от концепцията са и местата за провеждане на конференции, семинари, галавечери и други мероприятия. Съчетавайки традиция, иновации и страст, през следващите няколко години локацията на Motorworld в София ще създаде платформа, която ще продължи да насърчава увлечението по автоиндустрията в България и извън нея.

 

MOTORWORLD Group

Независимата компания Motorworld Group е създадена от корпоративната група DÜNKEL Holding със седалище в Шеммерхофен (Баден-Вюртемберг, Германия). Началото на семейната компания датира от 1930 г.

Motorworld Group разработва, изгражда и управлява специални пространства за преживявания, посветени на страстта към автомобилите, и като цяло се счита за най-големият в света неутрален център за класически и спортни автомобили, който е носител на множество национални и международни награди. С над 40 от най-ценните и ексклузивни автомобилни марки в света, той обединява най-добрите марки в цялата автоиндустрия.

 

Първият обект е Motorworld Регион Щутгарт в град Бьоблинген, открит през 2009 г., който оттогава е разширяван няколко пъти. През последните години бяха стартирани допълнителни проекти и дейности под марката MOTORWORLD.