кои сме ние

Луфтханза Техник София

„Луфтханза Техник София” е откритo в края на 2007 г. като съвместно предприятие между „Луфтханза Техник” (75,1%) и „Бългериън Еъруейз Груп” (24,9%).   

“Луфтханза Техник София“ е основана в края на 2007 г. като съвместно дружество между Lufthansa Technik (75,1%) и „Бългериан Еъруейз Груп” ЕАД  (24,9%). Компанията е специализирана в линейно и базово обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing. Освен в базата си на Летище София, компанията предлага линейно обслужване и на летищата в Бургас и Варна.

“Луфтханза Техник София“ отговаря на най – новите технологични стандарти за базово обслужване на Lufthansa Technik Group. Географското местоположение на българската база дава възможност да се обслужват клиенти от Европа, Близкия Изток и Северна Африка, както и отлични условия за високо конкурентно съотношение между цена – качество. Базата на компанията е на територия от 50 хил. кв. м. на Летище София, където работят над 1 300 души висококвалифициран персонал, е изградена по последни технологични стандарти. Има капацитет да обслужи до 8 тясно корпусни самолета едновременно за основен ремонт и поддръжка, както и 1 самолет в носова позиция за работа по системите в кабината. В допълнение, 2 от производствените линии предлагат възможност за цялостно боядисване. Просторните работилници, на площ от 5000 кв. м., позволяват на “Луфтханза Техник София“ да изпълнява всички спомагателни дейности, свързани с базовото обслужване на място или в тясно сътрудничество с останалите бази на Lufthansa Technik Group. Съвременните технологии на компанията й позволяват да покрива най – високите стандарти за опазване на околната среда.

ПОСЕТИ САЙТА НА ЛУФТХАНЗА ТЕХНИК