кои сме ние

Нюанс БГ

„Нюанс БГ“ АД е съвместно дружество между The Nuance Group (50%) и „Бългериан Еъруейз Груп” ЕАД (50%). Дружеството оперира безмитните магазини и магазините с платено мито на летище Варна и летище Бургас от 2013 г., като предлага богат избор от първокласни продукти в категориите: парфюмерия и козметика, алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия, местни специалитети и вина, захарни изделия, играчки, слънчеви очила, кожени изделия и чанти, часовници и бижута.

С търговска площ от близо 1 000 кв.м на летище, разделена в четири безмитни и специализирани магазина за заминаващи и един магазин за пристигащи пътници, съвместното дружество предлага ултра-модерно шопинг изживяване, умело съчетано с автентичен български стил. Дружеството е единствения ритейлър в България на световноизвестната марка Виктория Сикрет, като от 2018 г. предлага в магазините си емблематичните продукти на бранда в категориите парфюмерия, бельо и аксесоари.

След успешно придобиване през септември 2014 г. The Nuance Group стана част от Dufry, с което компанията достигна още по-високи нива по отношение на пазарен дял, обем на оборота, географски отпечатък и брой служители.

През 2023 г., двата водещи световни лидера в областта на Travel Retail и Travel Food & Beverage – съответно Dufry и Autogrill, обявиха успешното си сливане, довело до създаването на Avolta. Тази нова корпорация се утвърди като международен лидер в Travel Retail и F&B сектора, простирайки се на повече от 75 държави и над 1 200 локации по всички континенти.

Avolta управлява над 5 500 магазина, разположени на летища, круизни кораби, морски пристанища и други туристически обекти, предоставяйки своите услуги на над 2.3 милиарда пътници. В портфолиото на групата влизат прочути брандове като Dufry, Autogrill, HMS, Nuance, Hudson, World Duty Free и други.

Avolta е публично търгувана компания, чиито акции се достъпни на борсите в Швейцария и САЩ.